Slovenija
39459 ogledov

Vreme: Na poti nova "pošiljka" iz Afrike

Satelitska slika oblačnosti Sat24
Tako kot v preteklih dneh bo tudi jutri padal "umazan dež".

"Čaka nas obdobje spremenljivega vremena s pogostimi padavinami. Od jutri naprej do nadaljnjega obstaja vsaj majhna verjetnost za pojav padavin," pravijo na Agenciji RS za okolje, kjer dodajajo, da naj ne gremo nikamor brez dežnika. 

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Že ponoči se bo od zahoda postopno pooblačilo, proti jutru pa bo ponekod v Posočju že lahko rahlo deževalo. "Predvsem v vzhodni Sloveniji bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, v alpskih dolinah severne Slovenije okoli 10 °C," pojasnjujejo v vremenski napovedi.

V zahodnih krajih bodo občasno krajevne padavine, ki se bodo čez dan krepile in zvečer zajele vso Slovenijo. Lahko bo tudi zagrmelo, dodajajo.

"Krepil se bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Zvečer bo veter prehodno ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23, v Gornjesavski dolini okoli 13 °C."

Tudi v sredo bo pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe, predvsem ob morju tudi nevihte. Čeprav bodo v noči na četrtek padavine prehodno ponehale in bo v četrtek dopoldne povečini suho, bo že popoldne na zahodu občasno deževalo, dež pa se bo zvečer postopno širil v notranjost Slovenije.

Vremenoslovci portala Neurje.si pa dodajajo, da se po višinah znova krepi jugozahodnik, ki v ozračje odnaša večjo količino puščavskega peska. To je vidno na satelitski sliki oblačnosti, poudarjajo.

"Tako kot v preteklih dneh bo tudi jutri padal "umazan dež", saj se zaradi vetrovnih tokov pesek odnaša v Sredozemlje in na Jadran. Predvsem v višjih legah bodo jutri znova močnejši sunki vetra," še napovedujejo.

Kaj nas čaka novembra, pa si preberite v srednjeročni napovedi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:14 24.oktober 2023.

    A nova pošiljka migrantov???!!!