Pozor, banka opozarja na prevare

Foto: Profimedia
Na delu novi spletni prevaranti.
Oglej si celoten članek

SID banka je zaznala elektronska sporočila, v katerih se pošiljatelj lažno predstavlja kot predstavnik SID banke. Kdor je prejel takšno sporočilo, naj ga ne odpira in ne odgovarja pošiljatelju, sporočilo pa naj zbriše, svetujejo.

Pošiljatelj v sporočilu navaja lažne informacije o izvedenih plačilnih transakcijah in nagovarja prejemnika, da odpre priponko sporočila, ta pa lahko vsebuje zlonamerno programsko opremo, so navedli.

Tistim, ki so priponko odprli, v SID banki svetujejo, naj poiščejo pomoč IT-strokovnjaka, ki bo preveril morebitno okuženost naprave z zlonamerno programsko opremo. V primeru okužbe naj dogodek prijavijo policiji in zamenjajo gesla za dostop do spletnih storitev, so še zapisali v banki.

Slovenija Pozor, spet na delu spletni prevaranti

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.