Slovenija
1103 ogledov

Pozor, spet na delu spletni prevaranti

računalnik bančna kartica spletno nakupovanje spletni nakup Profimedia
Spletni goljufi v imenu banke pošiljajo poročila. Kako ravnati?

Spletni goljufi pošiljajo sporočila v imenu podružnice avstrijske banke BKS Bank AG, pošiljajo poročila. Lažni elektronski zapisi, ki jih domnevno pošilja BKS Bank AG, Bančna podružnica, lahko vsebujejo priponke s škodljivo vsebino, ki napravo okuži z virusom.

V obtoku so zaznali že več primerov lažnih sporočil, pri katerih je v elektronskem naslovu navedena domena banke. Sporočilo govori o izvedeni transakciji, prevaranti pa želijo, da se prejemniki o podrobnostih prepričajo v priponki.

spletna prevara | Avtor: BKS Bank Slovenija BKS Bank Slovenija

Preverite, ali je datoteko dejansko poslal navedeni pošiljatelj

Če ste prejeli katero od teh sporočil, je potrebno pri upravljanju z nepričakovanimi e-sporočili z neznanimi priponkami ravnati previdno. Priloge so morda okužene s škodljivo programsko opremo.

''V takem primeru osebno po telefonu (pri svojem svetovalcu) preverite, ali je datoteko dejansko poslal navedeni pošiljatelj – previdnost ni nikoli odveč. Če se izkaže, da e-sporočilo ni prišlo od navedenega pošiljatelja, se nanj nikakor ne odzovite. Ne pošiljajte odgovora in v nobenem primeru ne klikajte na priložene priloge ali povezave!,'' so opozorili na BKS Bank AG.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.