Prejela SMS, nato pa ostala brez več tisoč evrov

Foto: Profimedia
Primorski policisti so konec tedna obravnavali prijavo dveh občanov, ki da jima je nekdo z bančnih računov ukradel skupaj 6000 evrov. Pred tem sta oba prejela e-pošto oz. SMS sporočilo za nakazilo denarja. Gre za računalniško goljufijo, so sporočili s Policijske uprave Koper, ki zadevo preiskuje.
Oglej si celoten članek

V petek je na postojnsko policijsko postajo (PP) občan prijavil, da mu je nekdo z računa ukradel 3000 evrov. Pred tremi dnevi je prejel sumljivo e-pošto, za katero je sprva verjel, da mu jo je posredovala Pošta Slovenije. V sporočilu je bila povezava do spletnega plačila.

Oškodovanec je v prepričanju, da plačuje stroške poštnine v znesku 2,87 evrov, v obrazec vnesel podatke o plačilni kartici, s čimer je storilcem omogočil dostop do njegove spletne banke. Zadeva se preiskuje, so zapisali v sporočilu za javnost.

V soboto pa je na PP Izola občan prijavil, da so mu z računa ukradli 3020 evrov. Prejel je SMS sporočilo, ki ga je potrdil, zatem pa obvestilo, da je bil ta znesek nakazan v tujino. Šele takrat je ugotovil, da gre za prevaro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:24 18. Oktober 2022.

    To se zgodi,ko ima človek prepih v glavi!!!

  • 21:10 17. Oktober 2022.

    Pravkar ste bili prevarani. Prevare niso samo denarne! Tudi ta medij Vam laže, potvarja dejstva, zavaja in zamolči marsikaj... V …

  • 20:12 17. Oktober 2022.

    Nekaterim idiotom res ni pomoči na tem svetu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.