Slovenija
28606 ogledov

Prejela SMS, nato pa ostala brez več tisoč evrov

Spletna goljufija
Primorski policisti so konec tedna obravnavali prijavo dveh občanov, ki da jima je nekdo z bančnih računov ukradel skupaj 6000 evrov. Pred tem sta oba prejela e-pošto oz. SMS sporočilo za nakazilo denarja. Gre za računalniško goljufijo, so sporočili s Policijske uprave Koper, ki zadevo preiskuje.

V petek je na postojnsko policijsko postajo (PP) občan prijavil, da mu je nekdo z računa ukradel 3000 evrov. Pred tremi dnevi je prejel sumljivo e-pošto, za katero je sprva verjel, da mu jo je posredovala Pošta Slovenije. V sporočilu je bila povezava do spletnega plačila.

Oškodovanec je v prepričanju, da plačuje stroške poštnine v znesku 2,87 evrov, v obrazec vnesel podatke o plačilni kartici, s čimer je storilcem omogočil dostop do njegove spletne banke. Zadeva se preiskuje, so zapisali v sporočilu za javnost.

V soboto pa je na PP Izola občan prijavil, da so mu z računa ukradli 3020 evrov. Prejel je SMS sporočilo, ki ga je potrdil, zatem pa obvestilo, da je bil ta znesek nakazan v tujino. Šele takrat je ugotovil, da gre za prevaro.

Komentarjev 5
 • Avatar pantani
  pantani 07:24 18.oktober 2022.

  To se zgodi,ko ima človek prepih v glavi!!!

 • arabo001 21:10 17.oktober 2022.

  Pravkar ste bili prevarani. Prevare niso samo denarne! Tudi ta medij Vam laže, potvarja dejstva, zavaja in zamolči marsikaj... V premislek.

 • munja 20:12 17.oktober 2022.

  Nekaterim idiotom res ni pomoči na tem svetu.