Pozor, Darsovci na cesti

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Cestninski nadzorniki Darsa so med prazniki močno poostrili nadzor nad uporabo vinjet na avtocestah in hitrih cestah.
Oglej si celoten članek

Točnih terminov nadzora in nadzornih mest na Darsu ne želijo napovedovati, delo cestninskega nadzornika pa trenutno opravljata 102 osebi, so sporočili z Darsa.

Nadzorniki so v letošnjem letu izdali že nekaj več kot 8000 plačilnih nalogov; največ na primorskem kraku avtoceste, nekaj več kot 3000, sledita štajerski krak (približno 2400) in dolenjski krak z ljubljanskim obročem (približno 2100 izdanih plačilnih nalogov). V času poostrenih nadzornih akcij se število izdanih plačilnih nalogov povzpne nekje od 800 do več kot 900 na teden, medtem ko se v okviru rednih nadzorov giblje okoli 500 na teden.

Nedavne poostrene akcije nadzora so pokazale, da se je zvišal delež domačih kršiteljev. Tako je na primer med kršitelji na ljubljanskem obroču njihov delež znašal kar približno 70 odstotkov, na širšem ljubljanskem območju pa 50 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.