Slovenija
26 ogledov

Pozor, Darsovci na cesti

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Cestninski nadzorniki Darsa so med prazniki močno poostrili nadzor nad uporabo vinjet na avtocestah in hitrih cestah.

Točnih terminov nadzora in nadzornih mest na Darsu ne želijo napovedovati, delo cestninskega nadzornika pa trenutno opravljata 102 osebi, so sporočili z Darsa.

Nadzorniki so v letošnjem letu izdali že nekaj več kot 8000 plačilnih nalogov; največ na primorskem kraku avtoceste, nekaj več kot 3000, sledita štajerski krak (približno 2400) in dolenjski krak z ljubljanskim obročem (približno 2100 izdanih plačilnih nalogov). V času poostrenih nadzornih akcij se število izdanih plačilnih nalogov povzpne nekje od 800 do več kot 900 na teden, medtem ko se v okviru rednih nadzorov giblje okoli 500 na teden.

Nedavne poostrene akcije nadzora so pokazale, da se je zvišal delež domačih kršiteljev. Tako je na primer med kršitelji na ljubljanskem obroču njihov delež znašal kar približno 70 odstotkov, na širšem ljubljanskem območju pa 50 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.