Pozor, na cestah je kaos

Foto: Žurnal24 ceste sneg višnjegorski klanec Foto: Žurnal24 ceste sneg višnjegorski klanec
Cestarji nekatere ceste posipajo in plužijo.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti so od danes zjutraj do 15. ure popoldan obravnavali že devet prometnih nesreč, ki so večinoma povezane z aktualnimi voznimi razmerami in predvsem neprilagojeno hitrostjo vožnje voznikov.

"Že zgodaj zjutraj okoli 6. ure sta na območju Mojstrane zaradi neprilagojene hitrosti trčili dve vozili, uro kasneje je na območju Bohinja voznica zaradi hitrosti izgubila nadzor nad avtomobilom in je trčila v tovorno vozilo, okoli 7.30 pa se je nesreča zaradi nepravilne strani vožnje zgodila še pri Hrušici," so sporočili policisti.

Opoldan sta v Kranju zaradi prekratke varnostne razdalje trčili dve vozili, nesreča pa se je zgodila tudi na Bledu. Med 13.30 in 15. uro pa so policisti obravnavali še štiri prometne nesreče, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Dve od teh sta se zgodili na gorenjski avtocesti, ena na priključku na avtocesto, še ena pa na cesti med Hrušico in Mojstrano.

Večinoma je šlo za nesreče z materialno škodo in lažjimi poškodbami.

Vreme Sneži tudi v osrednji Sloveniji, kaj nas čaka?

"Razmere na cestah so še vedno zahtevne! Zato opozarjamo na prilagojeno hitrost vožnje, ustrezno varnostno razdaljo, pravilno uporabo vozne površine, vozniki naj se izogibajo prehitevanjem, računajo naj na daljši čas vožnje in naj spremljajo aktualne prometne informacije," sporočajo policisti.

Brez ustrezno opremljenega in pripravljenega vozila na zimo naj se udeleženci ne odpravijo na cesto, kar predlagamo tudi tistim, ki niso prepričani v svoje sposobnosti za vožnjo v trenutnih razmerah.

Foto: Žurnal24 ceste sneg višnjegorski klanec "Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram," sporočajo s portala promet.si.

Promet je sicer zaradi popoldanske prometne konice povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah.

Zaradi snega je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Spodnja Idrija - Godovič ter Col - Črni Vrh – Godovič.

Prelaz Vršič je zaprt, obvezne verige so na prelazih Jezersko ter na Ljubelju na Avstrijski strani.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.