Pozor: Na slovenskih plažah kradejo, to svetujejo policisti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kriminaliteta spet v porastu.
Oglej si celoten članek

V času turistične sezone se je kriminaliteta na Obali znova povišala, in sicer kar za 300 odstotkov, je povedal načelnik Policijske postaje Piran, Matjaž Žerjal

Število kršitev je podobno kot v predkoronskem času, medtem ko je bilo leto 2020 rekordno. Kot je pojasnil Žerjal, je veliko tatvin, ropov, vlomov in poškodovanj tujih stvari. Izstopajo predvsem tatvine na plaži, saj storilci izkoriščajo odsotnost oškodovancev ta čas, ko so v vodi. Policisti svetujejo, da na plažo prinašate le tiste najbolj nujne predmete in predvsem manj gotovine. Uporabne so tudi omarice, kamor lahko svoje predmete varno spravite za čas, ko ste v vodi.

Tatovom so zanimivi tudi električni skiroji in kolesa - ne pomaga niti, če jih pripnete na prtljažnik avtomobila, je poudaril Žerjal. Povedal je, da so v Piranu nedavno obravnavali primer, ko je oškodovanka zalotila storilca pri kraji kolesa, ko mu ga je želela iztrgati iz rok, jo je ta odrinil. Na srečo sta dva domačina spremljala dogajanje in poklicala policijo, ki je kasneje storilca našla in spravila v pripor. 

Kradejo tudi po gostinskih in poslovnih objektih, je opozoril Žerjal. V enem od tovrstnih letošnjih primerov je storilec v eni noči vlomil v kar tri gostinske objekte, šlo je za 42-letnega domačina iz Lucije, starega znanca policije, ki je že prestajal zaporno kazen. 

Več je tudi nasilništva, med drugim je načelnik PP Piran izpostavil poskus uboja na portoroški plaži, ko je mladenič z nožem napadel drugega moškega.

dezurni@styria-media.si

Imenitna promocija Kakšna čast! CNN to naše mesto umestil med najlepše v Evropi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.