Slovenija
2153 ogledov

Pozor: Na slovenskih plažah kradejo, to svetujejo policisti

Piran Saša Despot
Kriminaliteta spet v porastu.

V času turistične sezone se je kriminaliteta na Obali znova povišala, in sicer kar za 300 odstotkov, je povedal načelnik Policijske postaje Piran, Matjaž Žerjal

Število kršitev je podobno kot v predkoronskem času, medtem ko je bilo leto 2020 rekordno. Kot je pojasnil Žerjal, je veliko tatvin, ropov, vlomov in poškodovanj tujih stvari. Izstopajo predvsem tatvine na plaži, saj storilci izkoriščajo odsotnost oškodovancev ta čas, ko so v vodi. Policisti svetujejo, da na plažo prinašate le tiste najbolj nujne predmete in predvsem manj gotovine. Uporabne so tudi omarice, kamor lahko svoje predmete varno spravite za čas, ko ste v vodi.

Tatovom so zanimivi tudi električni skiroji in kolesa - ne pomaga niti, če jih pripnete na prtljažnik avtomobila, je poudaril Žerjal. Povedal je, da so v Piranu nedavno obravnavali primer, ko je oškodovanka zalotila storilca pri kraji kolesa, ko mu ga je želela iztrgati iz rok, jo je ta odrinil. Na srečo sta dva domačina spremljala dogajanje in poklicala policijo, ki je kasneje storilca našla in spravila v pripor. 

Kradejo tudi po gostinskih in poslovnih objektih, je opozoril Žerjal. V enem od tovrstnih letošnjih primerov je storilec v eni noči vlomil v kar tri gostinske objekte, šlo je za 42-letnega domačina iz Lucije, starega znanca policije, ki je že prestajal zaporno kazen. 

Več je tudi nasilništva, med drugim je načelnik PP Piran izpostavil poskus uboja na portoroški plaži, ko je mladenič z nožem napadel drugega moškega.

dezurni@styria-media.si

Piran 2005 Imenitna promocija Popotnik Kakšna čast! CNN to naše mesto umestil med najlepše v Evropi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.