Pozor, odpoklic otroške igrače

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok, opozarja zdravstveni inšpektorat.
Oglej si celoten članek

Foto: Zdravstveni inšpektorat "Opravljene analize vzorca ropotulje Maracolor so pokazale, da igrača ni prestala preizkusov fizikalno- mehanskih lastnosti. Emisijska raven zvočnega tlaka je previsoka, držalo prehaja skozi šablono A in tudi opozorila so napačna. Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač," je ugotovil zdravstveni inšpektorat. 

Igrače je prodajalec umaknil s trga in odpoklical. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili svetujejo, naj jih ne uporabljajo in jih vrnejo prodajalcu.

"Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora, odvzel več vzorcev tovrstnih igrač, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile analizirane v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano in sicer na fizikalno- mehanske ter kemijske lastnosti ter  ustreznost označevanja," so še pojasnili. 

 

Ime izdelka: Ropotulja Maracolor

EAN koda: 8006708088052

Št.artikla in lota: 8805,  06/2016

Poreklo: Italija

Prodajalec: HUA NAN d.o.o., Ob Farjevcu 34, 1000 Ljubljana

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.