Slovenija
671 ogledov

Pozor, odpoklic otroške igrače

dojenček, otrok Profimedias
Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok, opozarja zdravstveni inšpektorat.

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat Zdravstveni inšpektorat
"Opravljene analize vzorca ropotulje Maracolor so pokazale, da igrača ni prestala preizkusov fizikalno- mehanskih lastnosti. Emisijska raven zvočnega tlaka je previsoka, držalo prehaja skozi šablono A in tudi opozorila so napačna. Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač," je ugotovil zdravstveni inšpektorat. 

Igrače je prodajalec umaknil s trga in odpoklical. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili svetujejo, naj jih ne uporabljajo in jih vrnejo prodajalcu.

"Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora, odvzel več vzorcev tovrstnih igrač, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile analizirane v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano in sicer na fizikalno- mehanske ter kemijske lastnosti ter  ustreznost označevanja," so še pojasnili. 

 

Ime izdelka: Ropotulja Maracolor

EAN koda: 8006708088052

Št.artikla in lota: 8805,  06/2016

Poreklo: Italija

Prodajalec: HUA NAN d.o.o., Ob Farjevcu 34, 1000 Ljubljana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice