Pozor, policisti gredo v akcijo. Prežali bodo na prehitre voznike!

Foto: Žurnal24 Danes bodo policisti opravljali meritve hitrosti z radarjem na relaciji Gornja R Foto: Saša Despot Merjenje hitrosti Foto: Boštjan Tacol slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje Foto: Andrej Leban Policija motor in nova vozila znak 113 policijski motor Foto: Andrej Leban Policija in nova vozila
Akcija se začne danes in bo trajala do konca tedna.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji in v večini evropskih držav bodo policisti med 21. in 27. avgustom ponovno izvajali evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti.

Namen poostrenega nadzora je spodbuditi voznike, naj vozijo previdno in varno.

Neprilagojena hitrost je namreč na slovenskih cestah še vedno glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

Do 20. avgusta 2017 je na slovenskih cestah življenje izgubilo 81 udeležencev, v enakem obdobju lanskega leta 89 (9 odstotkov manj). Izmed vseh umrlih je kar 34 (v enakem obdobju lani 26) udeležencev umrlo v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, kar predstavlja 42 odstotkov vseh smrtnih žrtev.

Foto: Boštjan Tacol slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje Policisti bodo poostreno nadzirali hitrost na vseh cestah, kjer najpogosteje prihaja do kršitev in prometnih nesreč ter na cestah v bližini šol.

Otroku Česa otroku v avtu ne smete govoriti

"Ob tem namreč začenjamo priprave na aktivnosti ob začetku šolskega leta. Voznike želimo opozoriti, da se bodo naslednji teden v šolske klopi že vrnili otroci, ki so ena izmed najbolj ogroženih skupin v cestnem prometu, zato je nujno, da v bližini šolskih poti zmanjšajo hitrost vožnje oz. jo prilagodijo razmeram na cesti," so sporočili s policije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:41 21. Avgust 2017.

    Ni treba nič na veliko razglašati! Le temeljito opravljajte svoje vsakodnevno delo, pa se bo stanje v prometu postopoma izboljšalo! …

  • 18:34 21. Avgust 2017.

    Pozor, policisti gredo v akcijo. To je vsakodnevno delo policije in ne potrebujejo dodatnega blagoslova !ZAKAJ POTREBUJETE BLAGOSLOV ? OPRAVIČEVANJE …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.