Slovenija
11448 ogledov

Pozor, policisti gredo v akcijo. Prežali bodo na prehitre voznike!

Danes bodo policisti opravljali meritve hitrosti z radarjem na relaciji Gornja R
1/5
Žurnal24 main
Akcija se začne danes in bo trajala do konca tedna.

V Sloveniji in v večini evropskih držav bodo policisti med 21. in 27. avgustom ponovno izvajali evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti.

Namen poostrenega nadzora je spodbuditi voznike, naj vozijo previdno in varno.

Neprilagojena hitrost je namreč na slovenskih cestah še vedno glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

Do 20. avgusta 2017 je na slovenskih cestah življenje izgubilo 81 udeležencev, v enakem obdobju lanskega leta 89 (9 odstotkov manj). Izmed vseh umrlih je kar 34 (v enakem obdobju lani 26) udeležencev umrlo v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, kar predstavlja 42 odstotkov vseh smrtnih žrtev.

slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Policisti bodo poostreno nadzirali hitrost na vseh cestah, kjer najpogosteje prihaja do kršitev in prometnih nesreč ter na cestah v bližini šol.

Otrok v avtu Otroku Avto Česa otroku v avtu ne smete govoriti

"Ob tem namreč začenjamo priprave na aktivnosti ob začetku šolskega leta. Voznike želimo opozoriti, da se bodo naslednji teden v šolske klopi že vrnili otroci, ki so ena izmed najbolj ogroženih skupin v cestnem prometu, zato je nujno, da v bližini šolskih poti zmanjšajo hitrost vožnje oz. jo prilagodijo razmeram na cesti," so sporočili s policije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Janez_53 20:41 21.avgust 2017.

    Ni treba nič na veliko razglašati! Le temeljito opravljajte svoje vsakodnevno delo, pa se bo stanje v prometu postopoma izboljšalo! Od teh občasnih "akcij" ni nobene koristi, posebno če navedete natančne lokacije in časovne okvirje, ko bi naj udeleženci v ...prikaži več prometu bili "pazljivi"! To je le potuha maloumnim prepotentnežem, da vedo kdaj in kje lahko brez strahu počnejo vsakršne neumnosti! Disciplinirani vozniki ne rabijo nobenih obvestil, ker se vedno v veliki meri držijo predpisov.

  • Avatar Leon
    Leon 18:34 21.avgust 2017.

    Pozor, policisti gredo v akcijo. To je vsakodnevno delo policije in ne potrebujejo dodatnega blagoslova !ZAKAJ POTREBUJETE BLAGOSLOV ? OPRAVIČEVANJE ČESA !