Pozor pred poledico!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vremenoslovci že nekaj dni napovedujejo odjugo in otoplitev v prihodnjem tednu. Padavine v torek bodo prinesle tudi poledico.
Oglej si celoten članek

"Jutri bo v zahodni Sloveniji ter v višjih legah pretežno jasno, drugod bo povečini še vztrajala nizka oblačnost. Popoldne bo na zahodu postopno že nekaj več oblačnosti," napovedujejo vremenoslovci Arsa na spletni strani. Jutranje temperature bodo od -11 do -5, ob morju okoli 0, najvišje dnevne v krajih z meglo ali nizko oblačnostjo od -6 do 0, drugod od 1 do 8 stopinj Celzija.

"V noči na torek se bo od zahoda pooblačilo, predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije se bodo začele pojavljati rahle padavine, prehodno bo krajevno možna poledica," opozarjajo na Arsu. V torek bo oblačno, čez dan bodo padavine občasno tudi ponekod drugod po državi, po nižinah predvsem kot rahel dež.

V sredo bo večinoma oblačno, predvsem v južni in vzhodni Sloveniji bodo občasno še padavine, po nižinah deloma kot sneg, deloma kot dež. V četrtek bo pretežno oblačno, spet bo zapihal jugozahodni veter. V zahodnih krajih bodo občasno rahle padavine, drugod bo večinoma suho.

Kako bo do konca tedna?

"Od četrtka bo prevladovalo večinoma oblačno vreme ob jugozahodnih vetrovih. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo tudi večja verjetnost za padavine. Otoplilo se bo tudi po nižinah," 5- do 10-dnevno napoved sklenejo na Arsu.

PREBERITE TUDI

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.