Pozor, tako nevarno je bilo na cesti

Foto: Dars
Foto: Dars
Samo danes so policisti obravnavali dve prijavi takšnih nesreč.
Oglej si celoten članek

V predoru Karavanke je prišlo do dveh nesreč, v kateri sta bili vpleteni tovorni vozili. Z vozil, ki sta peljali iz smeri Slovenije proti Avstriji, se je raztresal led. Ta je priletel na vozila drugih udeležencev v prometu in povzročil materialno škodo. "Do hujših posledic ni prišlo, vendar ne gre zanemariti dejstva, da so to okoliščine, ki lahko privedejo do hujših nesreč," opozarja Bojan Kos s PU Kranj. 

Policisti voznike opozarjajo, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Prav tako mora biti ustrezno naložen in pritrjen tovor na in v vozilu. Tovor se ne sme razsipati ali padati z vozila in ne sme predstavljati nevarnosti ali ovir za udeležence cestnega prometa ali povzroča škode na cesti in objektih. 

Za tovrsten prekršek se voznik kaznuje z globo 200 evrov. Če pride do hudih telesnih poškodb v prometni nesreči, ima dejanje znake kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. 

"Take situacije so zelo nevarne na vseh cestah in za vse udeležence (tudi pešce, kolesarje  itd.), predvsem pa zunaj naselij in na avtocestah, kjer lahko zaradi višjih hitrosti led, ki prileti z vozila, prebije tudi vetrobransko steklo in hudo poškoduje udeležence," pravi Kos. Voznike policisti opozarjajo na čista stekla ter zunanja vzratna ogledala, ki morajo biti pred začetkom vožnje očiščena. 

Poškodbe glave S tovornjaka padel led, voznica pristala v bolnišnici

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:09 27. November 2017.

    200€ ? Bo potrebno dodati še eno ničlo, potem bo morda zaleglo.Živimo pač v ''bogati'' deželi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.