Pozor, te ceste so zaprte!

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Voda se počasi umika, a še vedno je zaprtih nekaj cest. Tudi zaradi podrtih dreves in plazov.
Oglej si celoten članek

Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so po podatkih prometno-informacijskega centra še zmeraj zaprte številne ceste:

- na Gorenjskem Rudno - Nemški Rovt, Zgornje Jezersko - prehod Jezersko in prelaz Jezersko;
- na Savinjskem prelaz Pavličevo sedlo;
- na Postojnskem Planina - Unec, Rakov Škocjan - Podskrajnik;
- na ljubljanskem Barju Podpeč - Črna vas;
- na Kočevskem Grgelj - Fara.

Voda se počasi umika

Po podatkih Agencije za okolje se je vodostaj ojezeritve na Planinskem polju v preteklih 24 urah povišal za 5 centimetrov in je trenutno ustaljen pri vrednosti, ki je 160 cm višja od opozorilne. "Reka Ljubljanica se razliva na območju vsakoletnih poplav," pišejo pri Arso. "Danes in v prihodnjih dneh se bodo gladine na ojezerjenih poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa zmanjševale, obseg poplavljenih površin na Ljubljanskem barju se bo krčil."

Foto: Arso Hidrološko opozorilo

Zaradi nesreče zastoj

Zaradi prometne nesreče pa je oviran promet na dolenjski avtocesti v predoru Mali Vrh proti Ljubljani, na štajerski avtocesti pred priključkom Domžale proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas, zaradi česar je zastoj do Krtine, v Kranju pa je zaprta Delavska cesta pri križišču Tominčeve ceste.

Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. Gneče, zastoji nastajajo predvsem na cestah ki vodijo proti Ljubljani.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.