Slovenija
191 ogledov

Pozor, te ceste so zaprte!

vas Lipe poplave Anže Petkovšek
Voda se počasi umika, a še vedno je zaprtih nekaj cest. Tudi zaradi podrtih dreves in plazov.

Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so po podatkih prometno-informacijskega centra še zmeraj zaprte številne ceste:

- na Gorenjskem Rudno - Nemški Rovt, Zgornje Jezersko - prehod Jezersko in prelaz Jezersko;
- na Savinjskem prelaz Pavličevo sedlo;
- na Postojnskem Planina - Unec, Rakov Škocjan - Podskrajnik;
- na ljubljanskem Barju Podpeč - Črna vas;
- na Kočevskem Grgelj - Fara.

Voda se počasi umika

Po podatkih Agencije za okolje se je vodostaj ojezeritve na Planinskem polju v preteklih 24 urah povišal za 5 centimetrov in je trenutno ustaljen pri vrednosti, ki je 160 cm višja od opozorilne. "Reka Ljubljanica se razliva na območju vsakoletnih poplav," pišejo pri Arso. "Danes in v prihodnjih dneh se bodo gladine na ojezerjenih poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa zmanjševale, obseg poplavljenih površin na Ljubljanskem barju se bo krčil."

Hidrološko opozorilo | Avtor: Arso Arso

Zaradi nesreče zastoj

Zaradi prometne nesreče pa je oviran promet na dolenjski avtocesti v predoru Mali Vrh proti Ljubljani, na štajerski avtocesti pred priključkom Domžale proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas, zaradi česar je zastoj do Krtine, v Kranju pa je zaprta Delavska cesta pri križišču Tominčeve ceste.

Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. Gneče, zastoji nastajajo predvsem na cestah ki vodijo proti Ljubljani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.