Pozor, v 24 urah jih je samo na Gorenjskem pet trčilo v divjad

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Največ trčenj se je zgodilo v temi.
Oglej si celoten članek

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel osem obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo – od tega gre v kar petih primerih za trčenja v divjad.

"Policisti so v zadnjem dnevu obravnavali pet povoženj divjadi," razlaga Bojan Kos iz PU Kranj. "Tri nesreče so se zgodile včeraj, dve pa danes, in sicer v Kranjski Gori, med Zalogom in Zgornjim Brnikom, na priključku
Brnik pri motokros progi, v Mošnjah na vrhu podvinskega klanca in na cesti Goriče  – Tenetiše."

Dodaja, da je na teh lokacijah do trčenj z divjadjo prihajalo že v preteklosti, običajne pa so tudi ure povoženja. "V vseh primerih je bila tema, ko je zbitih največ živali," dodaja Kos. 

Foto: Profimedia Divjad na cesti

Na odsekih, kjer srečujete divjad ali kjer ste na to opozorjeni s prometno signalizacijo, vedno obstaja tudi nevarnost trčenja v žival. "Zato tam vedno prilagodite hitrost, povečajte varnostno razdaljo ter spremljajte dogajanje na in ob cesti," svetuje policija. "Samo tako boste lahko reagirali, če bo divjad pritekla na cesto, in morebiti preprečili nesrečo."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.