Slovenija > Črna kronika
1610 ogledov

Pozor, v 24 urah jih je samo na Gorenjskem pet trčilo v divjad

Razbito vetrobransko steklo Shutterstock
Največ trčenj se je zgodilo v temi.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel osem obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo – od tega gre v kar petih primerih za trčenja v divjad.

"Policisti so v zadnjem dnevu obravnavali pet povoženj divjadi," razlaga Bojan Kos iz PU Kranj. "Tri nesreče so se zgodile včeraj, dve pa danes, in sicer v Kranjski Gori, med Zalogom in Zgornjim Brnikom, na priključku
Brnik pri motokros progi, v Mošnjah na vrhu podvinskega klanca in na cesti Goriče  – Tenetiše."

Dodaja, da je na teh lokacijah do trčenj z divjadjo prihajalo že v preteklosti, običajne pa so tudi ure povoženja. "V vseh primerih je bila tema, ko je zbitih največ živali," dodaja Kos. 

Divjad na cesti | Avtor: Profimedias Profimedias

Na odsekih, kjer srečujete divjad ali kjer ste na to opozorjeni s prometno signalizacijo, vedno obstaja tudi nevarnost trčenja v žival. "Zato tam vedno prilagodite hitrost, povečajte varnostno razdaljo ter spremljajte dogajanje na in ob cesti," svetuje policija. "Samo tako boste lahko reagirali, če bo divjad pritekla na cesto, in morebiti preprečili nesrečo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.