Pozor, za vožnjo z masko 120 evrov kazni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V pustnem času policisti svetujejo previdnost pri odpiranju vrat neznancem.
Oglej si celoten članek

Policisti v pustnem času svetujejo previdnost pri odpiranju vrat neznancem, saj posamezniki lahko ta čas izkoristijo za različna kazniva dejanja. Poleg tega opozarjajo tudi na prepoved vožnje vozil z masko na obrazu, kar se po zakonu o pravilih cestnega prometa lahko kaznuje z globo 120 evrov.

Z masko na obrazu je lahko voznikovo vidno in slušno zaznavanje namreč bistveno zmanjšano, oteženo je tudi obvladovanje vozila. S tem voznik lahko ogrozi sebe in druge udeležence v prometu, so zapisali na policiji. Dodali so, da tudi deli pustnih oprav, kot so palice, orodja in ostali nevarni predmeti, ne sodijo v kabino vozila, ker lahko ob nenadnem zaviranju ali v prometni nesreči poškodujejo potnike.

V času pusta poostren nadzor

Pri obisku pustnih prireditev policisti svetujejo, naj ljudje v vozilih na sedežih in armaturnih ploščah ne puščajo predmetov, ki bi lahko privabili vlomilce. Če je le mogoče, naj parkirajo na osvetljenih parkiriščih in obvestijo policiste, če v bližini vozil opazijo sumljive osebe. S policije so še sporočili, da bodo v pustnem času poostreno nadzirali upoštevanje omejitev hitrosti, ugotavljali vožnjo pod vplivom alkohola in preverjali uporabo varnostnih pasov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.