Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Pozor, za vožnjo z masko 120 evrov kazni

Klovn v avtomobilu Shutterstock
V pustnem času policisti svetujejo previdnost pri odpiranju vrat neznancem.

Policisti v pustnem času svetujejo previdnost pri odpiranju vrat neznancem, saj posamezniki lahko ta čas izkoristijo za različna kazniva dejanja. Poleg tega opozarjajo tudi na prepoved vožnje vozil z masko na obrazu, kar se po zakonu o pravilih cestnega prometa lahko kaznuje z globo 120 evrov.

Z masko na obrazu je lahko voznikovo vidno in slušno zaznavanje namreč bistveno zmanjšano, oteženo je tudi obvladovanje vozila. S tem voznik lahko ogrozi sebe in druge udeležence v prometu, so zapisali na policiji. Dodali so, da tudi deli pustnih oprav, kot so palice, orodja in ostali nevarni predmeti, ne sodijo v kabino vozila, ker lahko ob nenadnem zaviranju ali v prometni nesreči poškodujejo potnike.

V času pusta poostren nadzor

Pri obisku pustnih prireditev policisti svetujejo, naj ljudje v vozilih na sedežih in armaturnih ploščah ne puščajo predmetov, ki bi lahko privabili vlomilce. Če je le mogoče, naj parkirajo na osvetljenih parkiriščih in obvestijo policiste, če v bližini vozil opazijo sumljive osebe. S policije so še sporočili, da bodo v pustnem času poostreno nadzirali upoštevanje omejitev hitrosti, ugotavljali vožnjo pod vplivom alkohola in preverjali uporabo varnostnih pasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.