Pozor, znanje na cesti!

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Filozofska fakulteta se bo za en dan predavanj preselila na ulico. Študentje in predavatelji bodo tako protestirali proti visokošolski politiki vlade.
Oglej si celoten članek

V sredo bodo učitelji FF in drugi predavatelji skozi ves dan izvedli najmanj 83 rednih in posebnih predavanj na 36 različnih lokacijah po Ljubljani: na trgih, v knjižnicah, knjigarnah, galerijah, muzejih, gledališčih in kavarnah. Predavanja bodo javna, udeležili se jih bodo študentje pri posameznih predmetih in ostali zainteresirani udeleženci.

Z akcijo, ki bo potekala pod geslom »Pozor, znanje na cesti!«, bodo učitelji in študentje akademsko protestirali zoper uničujočo visokošolsko politiko vlade. Na cesti bodo demonstrirali kvaliteto znanja, ki ga vlada omalovažuje in ga »meče na cesto«.

Akciji enodnevne preselitve predavanj se bodo pridružile Fakulteta za družbene vede, Pedagoška fakulteta in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani.

Na ministrstvu zgroženi

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ), ki ga vodi Žiga Turk, so nad napovedanim protestom presenečeni v luči dejstva, da so amandmaji k proračunu znanosti in visokemu šolstvu prinesli dodatnih 16 milijonov evrov. "Poteza ne ustvarja vzdušja, ki bi stimuliralo dialog in kompromis," so zapisali v današnji izjavi za javnost.

Ministrstvo je danes sindikatom javnega sektorja obenem zažugalo, da bi lahko visoko šolstvo in znanost zaradi neuveljavitve zakona o proračunu ostala brez več kot 40 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 20:18 17. December 2012.

    Sicer pa Janša izhaja prav iz FDV-ja, tako, da nikakor nisem njegova ovca, ker tudi on premalo ve, oziroma skoraj …

  • 19:55 17. December 2012.

    Točno tako kot si rekel. Prav zaradi tega nimam opranih možganov in razmišljam na osnovi prepričanj, ki sem jih pridobil …

  • 17:45 17. December 2012.

    Umetniki in filozofi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.