Slovenija
22 ogledov

Pozor, znanje na cesti!

Zaseda Študentov Anže Petkovšek
Filozofska fakulteta se bo za en dan predavanj preselila na ulico. Študentje in predavatelji bodo tako protestirali proti visokošolski politiki vlade.

V sredo bodo učitelji FF in drugi predavatelji skozi ves dan izvedli najmanj 83 rednih in posebnih predavanj na 36 različnih lokacijah po Ljubljani: na trgih, v knjižnicah, knjigarnah, galerijah, muzejih, gledališčih in kavarnah. Predavanja bodo javna, udeležili se jih bodo študentje pri posameznih predmetih in ostali zainteresirani udeleženci.

Z akcijo, ki bo potekala pod geslom »Pozor, znanje na cesti!«, bodo učitelji in študentje akademsko protestirali zoper uničujočo visokošolsko politiko vlade. Na cesti bodo demonstrirali kvaliteto znanja, ki ga vlada omalovažuje in ga »meče na cesto«.

Akciji enodnevne preselitve predavanj se bodo pridružile Fakulteta za družbene vede, Pedagoška fakulteta in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani.

Na ministrstvu zgroženi

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ), ki ga vodi Žiga Turk, so nad napovedanim protestom presenečeni v luči dejstva, da so amandmaji k proračunu znanosti in visokemu šolstvu prinesli dodatnih 16 milijonov evrov. "Poteza ne ustvarja vzdušja, ki bi stimuliralo dialog in kompromis," so zapisali v današnji izjavi za javnost.

Ministrstvo je danes sindikatom javnega sektorja obenem zažugalo, da bi lahko visoko šolstvo in znanost zaradi neuveljavitve zakona o proračunu ostala brez več kot 40 milijonov evrov.

Komentarjev 8
  • mirko 20:18 17.december 2012.

    Sicer pa Janša izhaja prav iz FDV-ja, tako, da nikakor nisem njegova ovca, ker tudi on premalo ve, oziroma skoraj nič gospodatstvu. Ravno to je v naši politiki največji problem, preveč je v njej FDV-jevcev.

  • mirko 19:55 17.december 2012.

    Točno tako kot si rekel. Prav zaradi tega nimam opranih možganov in razmišljam na osnovi prepričanj, ki sem jih pridobil med ljudmi v življenju. Nimam pa soljene pameti v nekih predavalnicah, kjer vam prfoksi vcepljajo svoja lastna prepričanja, kateri pa ...prikaži več itak nikoli niso imeli stik z realnim življenjem. Ta sodrga je skoz dobro živela na račun davkoplačevalcev, od katerih pa nimajo nobene koristi, ampak samo škodo, saj tudi oni bipolarizirajo to politiko in družbo. Hvala bogu, da sem se odločil za naravoslovje in sedaj uporabljam v svoji glavi samo logiko in racionalno razmišljam, za razliko od vas, ki samo filozofirate (komplicirate).

  • Stolp 17:45 17.december 2012.

    Umetniki in filozofi!