Požrtvovalnost ga je stala življenja

Foto: Občina Ivančna Gorica
Foto: Občina Ivančna Gorica
Pohod ob obletnici smrti 20-letnega Nejca Mesariča, ki je odpravljal posledice žleda.
Oglej si celoten članek

Družba Elektro Maribor danes prireja spominski pohod v počastitev spomina na nekdanjega sodelavca Nejca Mesariča, ki je 5. februarja lani izgubil življenje pri odpravljanju posledic žleda. 

20-letni Nejc Mesarič je umrl, medtem ko si je s sodelavci pri odpravljanju posledic žleda prizadeval oskrbeti odjemalce Elektra Maribor z električno energijo. "V spominu nam bosta ostala njegov pogum in požrtvovalnost v plemenitih prizadevanjih mnogih za normalizacijo življenja prebivalcev naše države ob naravni nesreči," so zapisali v Elektru Maribor.

Na prizorišču tragičnega dogodka so sodelavci Elektro Maribor ob sodelovanju Nejčeve družine postavili spominski obeležji.

"Ob obletnici tragičnega dogodka, v počastitev spomina na pogum in požrtvovalnost mladega Nejca pri odpravi posledic naravne nesreče, ki je prizadela našo državo, organiziramo spominski pohod. Ob tem se spominjamo vseh, ki so si v najtežjih razmerah nesebično prizadevali za to, da bi bilo prebivalstvo in gospodarstvo čim prej oskrbljeno z električno energijo. Prizadevali si bomo, da bo Nejčev spominski pohod postal tradicionalen," je povedal predsednik uprave družbe Boris Sovič.

Pohodniki so se odpravili po delu južne slovenske transverzale iz Slovenske Bistrice v smeri proti Trem kraljem. Končni cilj poti je spominsko obeležje v Repu na Pohorju.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.