Slovenija
52 ogledov

Požrtvovalnost ga je stala življenja

Slovenija 03.02.14, zled, naravna nesreca, obcina Ivancna Gorica, foto: obcina i Občina Ivančna Gorica
Pohod ob obletnici smrti 20-letnega Nejca Mesariča, ki je odpravljal posledice žleda.

Družba Elektro Maribor danes prireja spominski pohod v počastitev spomina na nekdanjega sodelavca Nejca Mesariča, ki je 5. februarja lani izgubil življenje pri odpravljanju posledic žleda. 

20-letni Nejc Mesarič je umrl, medtem ko si je s sodelavci pri odpravljanju posledic žleda prizadeval oskrbeti odjemalce Elektra Maribor z električno energijo. "V spominu nam bosta ostala njegov pogum in požrtvovalnost v plemenitih prizadevanjih mnogih za normalizacijo življenja prebivalcev naše države ob naravni nesreči," so zapisali v Elektru Maribor.

Na prizorišču tragičnega dogodka so sodelavci Elektro Maribor ob sodelovanju Nejčeve družine postavili spominski obeležji.

"Ob obletnici tragičnega dogodka, v počastitev spomina na pogum in požrtvovalnost mladega Nejca pri odpravi posledic naravne nesreče, ki je prizadela našo državo, organiziramo spominski pohod. Ob tem se spominjamo vseh, ki so si v najtežjih razmerah nesebično prizadevali za to, da bi bilo prebivalstvo in gospodarstvo čim prej oskrbljeno z električno energijo. Prizadevali si bomo, da bo Nejčev spominski pohod postal tradicionalen," je povedal predsednik uprave družbe Boris Sovič.

Pohodniki so se odpravili po delu južne slovenske transverzale iz Slovenske Bistrice v smeri proti Trem kraljem. Končni cilj poti je spominsko obeležje v Repu na Pohorju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.