Prah naj bi se polegel v enem tednu

Foto: Žurnal24
Stanje se bo v enem tednu umirilo, meni vulkanologinja Polona Kralj, s katero smo se pogovarjali o težavah, ki jih povzroča islandski vulkan.
Oglej si celoten članek

"Prah, ki povzroča težave, se bo posedel na zemljo, tisti finejši pa se bo dvignil v višje dele ozračja in krožil okrog Zemlje, vendar na takšni višini, da ne bo oviral letalskega prometa. V enem tednu se bo po mojem mnenju stanje umirilo," je za zurnal24.si povedala vulkanologinja dr. Polona Kralj z Geološkega zavoda Slovenije.

Sam vulkan je lahko aktiven še nekaj mesecev ali pa se bo umiril. "Lahko se hitro umiri, lahko sploh ne bo več bruhal, morda bo še kakšen manjši izbruh ali celo močnejši, jaz osebno mislim, da kakšnega večjega izbruha, takšnega kot je ta, ne bo," pravi Kraljeva.

Tudi če bo znova izbruhnil, se lahko zgodi, da ne bo bruhal pepela kot zdaj, ampak lavo ali pa pline.

Kraljeva pravi, da bodo znanstveniki zdaj okrog vulkana opravili določene meritve in te naj bi pokazale, ali se je umiril ali ne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.