"Prava smer je gibanje"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Evropski teden mobilnosti na temo Prava smer je gibanje se po evropskih mestih začenja prav danes. Slogan izpostavlja predvsem željo, da bi živeli v mestih s čistim zrakom, z manj hrupa, kjer je kakovost življenja večja.
Oglej si celoten članek

Tednu mobilnosti se bodo pridružila številna slovenska mesta, trajal pa bo do sobote, ko se bo zaključil z dnem brez avtomobila.

Lani sodelovalo kar 2.268 mest

Vsako leto v evropskem tednu mobilnosti sodeluje več mest iz najrazličnejših držav Evrope. V preteklem letu je tako sodelovalo kar 2.268 evropskih mest, največ iz Španije (764) in Avstrije (466). Iz Slovenije je bilo vključenih 31 mest, od glavnega mesta pa vse do najmanjših krajev, kot so Vransko, Apače, Gorje in Makole.

V okviru tedna je bilo lani uvedenih 6.821 trajnih ukrepov, ki so bili v glavnem osredotočeni na infrastrukturo za kolesarjenje in hojo, umirjanje prometa, izboljšanje prometne dostopnosti in ozaveščanje o trajnostnih potovalnih navadah.

Spodbuda za trajnostne ukrepe

Namen akcije je spodbuditi uprave evropskih mest, naj spodbujajo in uvedejo trajnostne ukrepe na področju prometa in naj povabijo prebivalce, da preizkusijo načine prevoza, ki pomenijo alternativo vožnji z osebnim avtom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.