Pravnomočno obsojena za Borovo smrt

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zdravnica Zlatka Kanič, ki jo je senat Okrožnega sodišča v Mariboru lanskega oktobra spoznal za krivo malomarnega zdravljenja Bora Nekrepa, je sedaj tudi pravnomočno obsojena.
Oglej si celoten članek

Višje sodišče je namreč v celoti potrdilo pogojno kazen desetih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, poroča Večer. Sodnica je Zlatki Kanič lani naložila deset mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let, soobtoženega zdravnika Roberta Pogorevca pa je oprostila obtožb.

Ni storila, kar bi morala

Sodišče je tedaj ugotovilo, da Kaničeva kritične noči ni storila tega, kar bi morala, saj kljub očitno previsoki stopnji amoniaka pri dečku ni začela ustrezne terapije, ni poskrbela za takojšnjo premestitev v Univerzitetni klinični center Ljubljana in se ni posvetovala z dežurnim endokrinologom. Posledica opustitve teh ukrepov je bila okvara možganov, ki se je osem dni kasneje končala s smrtjo dečka.

Kaničeva je Bora Nekrepa na intenzivni terapiji prevzela 12. marca 2008 zvečer. Nekaj po polnoči je naročila še zadnje izvide, ki so pokazali močno povišano stopnjo amoniaka, a se ni odločila za terapijo. Na jutranjem sestanku je bolnika prevzel Pogorevc in se odločil za prevoz v Ljubljano, ki pa je bil izvršen šele okoli poldneva. Po osmih dneh je Bor v Ljubljani umrl zaradi možganskega edema.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • dd
    11:25 11. September 2012.

    Tukaj se javno kaže kako zelo so nesposobni Slo zdravniki. (Kaničeva na žalost še zdaleč ni edina). Zgleda, da se …

  • 09:44 11. September 2012.

    Se podpišem mici......

  • 09:36 11. September 2012.

    SAMO 10 MESECEV POGOJNOss( za smrt otroka )ss!?!??!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.