Prazen stolček Janeza Janše

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Božo Predalič, ki naj bi na poslanski funkciji nadomestil predsednika SDS Janeza Janšo, se še ni odločil, ali bo sprejel poslanski mandat.
Oglej si celoten članek

Božo Predalič je v torek prevzel obvestilo, s katerim ga je Državna volilna komisija obvestila, da ima glede na volilni izid pravico do poslanskega mandata. V osemdnevnem roku se mora izreči, ali bo mandat sprejel ali ne. Za zdaj odločitve še ni sprejel, bo pa to, kot napoveduje, storil v predpisanem roku.

Predalič bi moral na poslanski funkciji naslediti predsednika SDS Janeza Janšo, ki mu je mandat prenehal zaradi pravnomočne sodbe v zadevi Patria. Da je Janši prenehal mandat, je državni zbor ugotovil na podlagi zakona o poslancih.

Na ta sklep državnega zbora se je Janša pritožil na ustavno sodišče. Upravni senat ustavnega sodišča je že sklenil, da bo zadevo obravnaval absolutno prednostno, ustavni sodniki pa se bodo Janševe pritožbe predvidoma lotili na seji prihodnji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:06 6. November 2014.

    NE! Vesel sem, da je JJ na zasluženem prestajanju zaporne kazni in da SDS ni na oblasti! Od kje bi …

  • Janša gor Janša dol...komi čakam da se začnemo s pravimi problemi ukvarjat ne pa da se kr naprej vse okol …

  • 12:13 6. November 2014.

    Depresija, ....vzemi tablet....boš lajžje preživel (a). Ampak, ok, tudi tebi bo lažje ob davku, na sladko in davku na komunalo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.