Slovenija
95 ogledov

Prazen stolček Janeza Janše

Nekdanji generalni sekretar vlade Božo Predalič. Žurnal24 main
Božo Predalič, ki naj bi na poslanski funkciji nadomestil predsednika SDS Janeza Janšo, se še ni odločil, ali bo sprejel poslanski mandat.

Božo Predalič je v torek prevzel obvestilo, s katerim ga je Državna volilna komisija obvestila, da ima glede na volilni izid pravico do poslanskega mandata. V osemdnevnem roku se mora izreči, ali bo mandat sprejel ali ne. Za zdaj odločitve še ni sprejel, bo pa to, kot napoveduje, storil v predpisanem roku.

Predalič bi moral na poslanski funkciji naslediti predsednika SDS Janeza Janšo, ki mu je mandat prenehal zaradi pravnomočne sodbe v zadevi Patria. Da je Janši prenehal mandat, je državni zbor ugotovil na podlagi zakona o poslancih.

Na ta sklep državnega zbora se je Janša pritožil na ustavno sodišče. Upravni senat ustavnega sodišča je že sklenil, da bo zadevo obravnaval absolutno prednostno, ustavni sodniki pa se bodo Janševe pritožbe predvidoma lotili na seji prihodnji teden.

Komentarjev 5
  • depresija 13:06 06.november 2014.

    NE! Vesel sem, da je JJ na zasluženem prestajanju zaporne kazni in da SDS ni na oblasti! Od kje bi pa tile tvoji pobral denar, če bi zmagal na volitvah? Dvomim, da bi bilo dost na tistem trr računu, ki ...prikaži več ga majo na svoji spletni strani, kamor ovce, kot si ti, uplačujejo težko prigaran denar! Kasneje pa jokajo, da nimajo za kruh.. Ja, seveda nimaš, če pa vse dajete za obrambo vašega Majerja.. Pacienti...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:29 06.november 2014.

    Janša gor Janša dol...komi čakam da se začnemo s pravimi problemi ukvarjat ne pa da se kr naprej vse okol janše vrti.

  • punca05 12:13 06.november 2014.

    Depresija, ....vzemi tablet....boš lajžje preživel (a). Ampak, ok, tudi tebi bo lažje ob davku, na sladko in davku na komunalo in davku na goriva in povišanju vinjet in ukinitvi otroških dodatkov in ukinitvi brezplačnega vrtca za drugega otroka in povišanju ...prikaži več stroškov za bančne transakcije in norem, ponovnem zakreditiranju države....ni kaj, lažje ti je, ker ni Janša na oblasti, veliko lažje.