Prazne prostore na meji bodo oddali

Foto: Nada Černič Cvetanovski dolenjska 20.04.11., obrezje, promet, policija, mejni prehod, meja, foto: nada c
Rušenje nadstrešnic šele po vstopu Hrvaške v schengensko območje.
Oglej si celoten članek

Objekti mejnih prehodov s Hrvaško se bodo urejali šele po njenem vstopu v schengenski prostor, obseg in dinamika urejanja pa bosta odvisna od denarja, so povedali na Direkciji Republike Slovenije za ceste (DRSC). Rušenja nadstrešnic na mejnih prehodih na avtocesti proti Hrvaški za zdaj ne načrtuje niti Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS), tudi tam jih bodo "po vsej verjetnosti" rušili po širitvi schengenskega območja.

Za zdaj bodo mejne prehode 1. julija zapustili cariniki, ostali pa bodo policisti, ki bodo opravljali mejno kontrolo. Slovenska in hrvaška vlada sta zato podpisali dogovor o ureditvi skupnih službenih mest. "Domača država na podlagi vzajemnosti sosednji državi brezplačno zagotovi potrebne objekte in prostore na službenih mestih za opravljanje skupne mejne kontrole," so povedali na policiji. Najemnine ne bo treba plačevati nikomur, državi pa si bosta delili obratovalne stroške.

Carina jih bo izpraznila

Prostore, ki jih bo zapustila carina, bodo vrnili upravljalcu ministrstvu za pravosodje (MP), na sedmih mejnih prehodih pa jih bodo še zadržali. Te bodo uporabljali cariniki za carinjenje blaga, izterjevalci in carinski mobilni oddelki. Koliko prostorov bodo obdržali, še ni znano, saj na MP še pripravljajo pregled stanja, ki bo dokončan do konca meseca. Če bodo to dopuščali nova organizacija na mejnih prehodih in državni prostorski načrti, bodo izpraznjene prostore poskušali oddati ali vanje umestiti druge državne organe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:12 23. Junij 2013.

    Ali vedno sam sebi dodaš en + na svoj komentar? Luzer!

  • 15:53 23. Junij 2013.

    Čestitke, končno si priznal, zakaj si čudak, čestitam za tvoj nivo in želim ti čim manj solz v očesu. Danes …

  • 15:45 23. Junij 2013.

    Bolje 10 buzijev okrog sebe kot pa dva taka kot sta ti pa Šemefuky! So manj nadležni, manj škodljivi in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.