Precejšnje razlike med najboljšo in najslabšo regijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
14-dnevna incidenca nam pokaže, da je še vedno največ okuženih v promorsko-notranjski regiji.
Oglej si celoten članek

V četrtek je bilo opravljenih 5371 PCR-testov, potrjenih je bilo 900 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih izvidov je tako znašal 16,8 odstotka. Ob tem je 29.266 ljudi opravilo hitro testiranje

Za primerjavo – prejšnji četrtek so sicer ob precej nižjem številu opravljenih (3395)  testih PCR potrdili 862 novih okužb. Delež pozitivnih okužb je prejšnji četrtek znašal 20,2 odstotka.

V četrtek so sicer potrdili 155 okužb več kot v sredo, delež pozitivnih testov pa je bil nekoliko nižji, v sredo je znašal 17,5 odstotka.

Sedemdnevno povprečje števila okužb, ki je v četrtek znašalo 684, se je po danes objavljenih podatkih zvišalo za pet. "Trenutno je virus bolj kot v Sloveniji pristoten na Madžarskem in Hrvaškem, kjer so tretnutne razmere še posebej zaskrbljujoče. V Italiji in Avstriji je 14-dnevna incidenca nekoliko nižja (IT 338, AT 391), a se v obeh državah R vnovič povečuje," je na novinarski konferenci vlade poudarla vladna govorka Maja Bratuša. 

14-dnevna incidenca v Sloveniji je 520, krepko nad povprečjem in na neslavnem prvem mestu ,je še vedno primorsko-notranjska regija, najmanj okuženih je v obalno-kraški. "Kot je razvidno z grafa, je razlika med najslabšo in najboljšo regijo zelo velika, čeprav se te razlike počasi zmanjšujejo," je poudarila vladna govorka Maja Bratuša. 

Foto: Ukom

Kar se sedemdnevne incidence tiče, je stanje podobno, na prvem mestu je sicer zasavska regija, sledita ji primorsko notranjska in savinjska. 

Obalna regija z najnižjo incidenco je celo obarvana v zeleno, kar bi pomenilo odpravo vseh ukrepov. 

 

Nespremenjeno stanje v bolnišnicah

V bolnišnicah se zdravi devet bolnikov več kot dan prej. Med njimi jih 159 potrebuje intenzivno nego, kar je pet več kot dan prej.

"Razmere v bolnišnicah v zadnjih dneh ostajajo nespremenjene. Kakšen dan je trend boljši, potem pa se ponovno obrne navzdol. Vsi si želimo, da se bodo v roku tedna ali dveh razmere začele izboljševati tudi v naših bolnišnicah," je še dejala vladna govorka Maja Bratuša.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:23 23. April 2021.

    Katera pa je PROMORSKO-NOTRANJSKA REGIJA? Prvič slišim zanjo :D. E moji novinarji ,samo da se klike zbira, ane!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.