Slovenija
5507 ogledov

Precejšnje razlike med najboljšo in najslabšo regijo

ulica ljudje covid-19 koronavirus Profimedia
14-dnevna incidenca nam pokaže, da je še vedno največ okuženih v promorsko-notranjski regiji.

V četrtek je bilo opravljenih 5371 PCR-testov, potrjenih je bilo 900 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih izvidov je tako znašal 16,8 odstotka. Ob tem je 29.266 ljudi opravilo hitro testiranje

Za primerjavo – prejšnji četrtek so sicer ob precej nižjem številu opravljenih (3395)  testih PCR potrdili 862 novih okužb. Delež pozitivnih okužb je prejšnji četrtek znašal 20,2 odstotka.

V četrtek so sicer potrdili 155 okužb več kot v sredo, delež pozitivnih testov pa je bil nekoliko nižji, v sredo je znašal 17,5 odstotka.

Sedemdnevno povprečje števila okužb, ki je v četrtek znašalo 684, se je po danes objavljenih podatkih zvišalo za pet. "Trenutno je virus bolj kot v Sloveniji pristoten na Madžarskem in Hrvaškem, kjer so tretnutne razmere še posebej zaskrbljujoče. V Italiji in Avstriji je 14-dnevna incidenca nekoliko nižja (IT 338, AT 391), a se v obeh državah R vnovič povečuje," je na novinarski konferenci vlade poudarla vladna govorka Maja Bratuša. 

14-dnevna incidenca v Sloveniji je 520, krepko nad povprečjem in na neslavnem prvem mestu ,je še vedno primorsko-notranjska regija, najmanj okuženih je v obalno-kraški. "Kot je razvidno z grafa, je razlika med najslabšo in najboljšo regijo zelo velika, čeprav se te razlike počasi zmanjšujejo," je poudarila vladna govorka Maja Bratuša. 

 | Avtor: Ukom Ukom

Kar se sedemdnevne incidence tiče, je stanje podobno, na prvem mestu je sicer zasavska regija, sledita ji primorsko notranjska in savinjska. 

 | Avtor:

Obalna regija z najnižjo incidenco je celo obarvana v zeleno, kar bi pomenilo odpravo vseh ukrepov. 

 

 | Avtor:

Nespremenjeno stanje v bolnišnicah

V bolnišnicah se zdravi devet bolnikov več kot dan prej. Med njimi jih 159 potrebuje intenzivno nego, kar je pet več kot dan prej.

"Razmere v bolnišnicah v zadnjih dneh ostajajo nespremenjene. Kakšen dan je trend boljši, potem pa se ponovno obrne navzdol. Vsi si želimo, da se bodo v roku tedna ali dveh razmere začele izboljševati tudi v naših bolnišnicah," je še dejala vladna govorka Maja Bratuša.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:23 23.april 2021.

    Katera pa je PROMORSKO-NOTRANJSKA REGIJA? Prvič slišim zanjo :D. E moji novinarji ,samo da se klike zbira, ane!!!