Pred DeSUS pomembna odločitev

Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Statutarna komisija stranke DeSUS bo odločala o več pomembnih zadevah.
Oglej si celoten članek

Vodstvo DeSUS bo popoldne razpravljalo o aktualnih političnih zadevah, zlasti zakonodajnih predlogih, ter o pripravah na junijski kongres. Na slednjem naj bi želel za predsednika kandidirati minister Jože Podgoršek, ki pa trenutno ni član DeSUS. O njegovem ponovnem članstvu in potencialni kandidaturi naj bi danes odločala statutarna komisija.

Izvršni odbor se je namreč 25. marca seznanil s prenehanjem Podgorškovega članstva v DeSUS, ker je tudi po decembrskem izstopu stranke iz koalicije Janeza Janše ostal na položaju ministra. Strankin statut pa določa, da mora minister v primeru izstopa DeSUS iz vladne koalicije odstopiti, ali pa mu preneha članstvo v stranki.

A če želi Podgoršek kandidirati za predsednika DeSUS, o čemer se je sicer že dalj časa ugibalo, mora biti član stranke. O tem, ali je to mogoče kljub temu, da je na položaju ministra, stranka pa v opoziciji, naj bi se odločili v komisiji za statutarna vprašanja in pritožbe. Podgoršek je sicer že večkrat poudaril, da pri svojem delu uživa podporo strankinih poslancev.

Rok za vložitev kandidatur za individualne funkcije v DeSUS se izteče v soboto. Za zdaj sta kandidaturo napovedala Ljubo Jasnič in Felix Srečko Krope. Končno število kandidatov bo znano v prihodnjem tednu. Stranko začasno vodi Brigita Čokl, ki pa je večkrat pojasnila, da za predsednico stranke na kongresu ne bo kandidirala.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.