Slovenija
828 ogledov

Pred DeSUS pomembna odločitev

Poslanci DeSUS Državni zbor/Sušnik Matija
Statutarna komisija stranke DeSUS bo odločala o več pomembnih zadevah.

Vodstvo DeSUS bo popoldne razpravljalo o aktualnih političnih zadevah, zlasti zakonodajnih predlogih, ter o pripravah na junijski kongres. Na slednjem naj bi želel za predsednika kandidirati minister Jože Podgoršek, ki pa trenutno ni član DeSUS. O njegovem ponovnem članstvu in potencialni kandidaturi naj bi danes odločala statutarna komisija.

Izvršni odbor se je namreč 25. marca seznanil s prenehanjem Podgorškovega članstva v DeSUS, ker je tudi po decembrskem izstopu stranke iz koalicije Janeza Janše ostal na položaju ministra. Strankin statut pa določa, da mora minister v primeru izstopa DeSUS iz vladne koalicije odstopiti, ali pa mu preneha članstvo v stranki.

A če želi Podgoršek kandidirati za predsednika DeSUS, o čemer se je sicer že dalj časa ugibalo, mora biti član stranke. O tem, ali je to mogoče kljub temu, da je na položaju ministra, stranka pa v opoziciji, naj bi se odločili v komisiji za statutarna vprašanja in pritožbe. Podgoršek je sicer že večkrat poudaril, da pri svojem delu uživa podporo strankinih poslancev.

Rok za vložitev kandidatur za individualne funkcije v DeSUS se izteče v soboto. Za zdaj sta kandidaturo napovedala Ljubo Jasnič in Felix Srečko Krope. Končno število kandidatov bo znano v prihodnjem tednu. Stranko začasno vodi Brigita Čokl, ki pa je večkrat pojasnila, da za predsednico stranke na kongresu ne bo kandidirala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.