Pred Dursom beži v BiH

Foto: Anže Petkovšek slovenija 11.10.13, merjenje pritiska, bolniska sestra, Dom sterejsih obcanov, D
Rok Snežič želi postati rezident Bosne in Hercegovine (BiH), da se bo izognil slovenski davčni upravi.
Oglej si celoten članek

"Res je, da sem razmišljal o osebnem stečaju. Razmišljal sem o tem, kako bi se rešil davčne uprave (Dursa) oziroma davčnega dolga, a sem se zdaj raje odločil, da ne bom več rezident Slovenije. Začel sem postopek za to, da postanem rezident Bosne in Hercegovine (BiH), kjer sem poslovno prisoten že deset let. V Banjaluki imam namreč podjetje (Isplata – Odšteta, ki se ukvarja s svetovanjem pri izplačilih zavarovalniških odškodnin, op. p.), tam sem zaposlen tudi kot direktor, imam stanovanje in sem že več kot pol leta dejansko v BiH. Izpolnjujem torej vse pogoje, da postanem njihov rezident, Slovenija me ne zanima več," trdi Rok Snežič, poslovnež, ki ga mediji najpogosteje predstavljajo kot človeka, ki je doktoriral na temo davčnih utaj.

Izposodil si je tudi v tujini

Snežič zanika informacije, da je na mariborskem okrožnem sodišču poskušal doseči uvedbo postopka za svoj osebni stečaj; neuradno je namreč slišati, da je tako Durs kot mariborsko okrožno sodišče v predlogu za uvedbo osebnega stečaja poskušal prepričati, da ima visok dolg do nekega hrvaškega podjetja, ki naj bi mu posodilo bajne zneske, on pa naj bi ta denar "zafučkal" v igralnicah. "Da bi bil dolžan hrvaškemu podjetju, ni res, res pa je, da imam dolg do nekoga iz BiH, ki mi je posodil 600 tisoč evrov, ki sem jih potreboval za naložbe," razlaga Snežič.

Pod okrilje dacarjev iz BiH

Bosanskohercegovski posojilodajalec je že tretji, na katerega se je po lastnih besedah obrnil Snežič pred leti, da so mu pomagali pri njegovih poslih; denar, več sto tisoč evrov, naj bi mu namreč posodila tudi oče in babica. Njegova družina sicer spada med premožnejše; pred leti se je uvrstila v prvo polovico sto najbogatejših družin pri nas. Če bo Snežič postal rezident BiH, bo torej zavezanec za plačilo dohodnine v tej državi. Na seznamu davčnih dolžnikov se je sicer Snežič uvrstil med tiste, ki Dursu dolgujejo od 300 tisoč do pol milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:38 18. November 2013.

    Ja ampak ne za take, ki si lahko najamejo drage odvetnike. To velja za tamale.

  • 17:37 18. November 2013.

    Pa še priimka ne bo rabil menjat. Samo č bo spremenil v ć.

  • 11:23 18. November 2013.

    A ni tale gospodič bil pravnomočno obsojen (čeprav ima vikend zapor), kako je s tem, da lahko tak gre potem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.