Slovenija
81 ogledov

Pred Dursom beži v BiH

Snežič mediaspeed
Rok Snežič želi postati rezident Bosne in Hercegovine (BiH), da se bo izognil slovenski davčni upravi.

"Res je, da sem razmišljal o osebnem stečaju. Razmišljal sem o tem, kako bi se rešil davčne uprave (Dursa) oziroma davčnega dolga, a sem se zdaj raje odločil, da ne bom več rezident Slovenije. Začel sem postopek za to, da postanem rezident Bosne in Hercegovine (BiH), kjer sem poslovno prisoten že deset let. V Banjaluki imam namreč podjetje (Isplata – Odšteta, ki se ukvarja s svetovanjem pri izplačilih zavarovalniških odškodnin, op. p.), tam sem zaposlen tudi kot direktor, imam stanovanje in sem že več kot pol leta dejansko v BiH. Izpolnjujem torej vse pogoje, da postanem njihov rezident, Slovenija me ne zanima več," trdi Rok Snežič, poslovnež, ki ga mediji najpogosteje predstavljajo kot človeka, ki je doktoriral na temo davčnih utaj.

Izposodil si je tudi v tujini

Snežič zanika informacije, da je na mariborskem okrožnem sodišču poskušal doseči uvedbo postopka za svoj osebni stečaj; neuradno je namreč slišati, da je tako Durs kot mariborsko okrožno sodišče v predlogu za uvedbo osebnega stečaja poskušal prepričati, da ima visok dolg do nekega hrvaškega podjetja, ki naj bi mu posodilo bajne zneske, on pa naj bi ta denar "zafučkal" v igralnicah. "Da bi bil dolžan hrvaškemu podjetju, ni res, res pa je, da imam dolg do nekoga iz BiH, ki mi je posodil 600 tisoč evrov, ki sem jih potreboval za naložbe," razlaga Snežič.

Pod okrilje dacarjev iz BiH

Bosanskohercegovski posojilodajalec je že tretji, na katerega se je po lastnih besedah obrnil Snežič pred leti, da so mu pomagali pri njegovih poslih; denar, več sto tisoč evrov, naj bi mu namreč posodila tudi oče in babica. Njegova družina sicer spada med premožnejše; pred leti se je uvrstila v prvo polovico sto najbogatejših družin pri nas. Če bo Snežič postal rezident BiH, bo torej zavezanec za plačilo dohodnine v tej državi. Na seznamu davčnih dolžnikov se je sicer Snežič uvrstil med tiste, ki Dursu dolgujejo od 300 tisoč do pol milijona evrov.

Komentarjev 6
  • ac-dc 17:38 18.november 2013.

    Ja ampak ne za take, ki si lahko najamejo drage odvetnike. To velja za tamale.

  • ac-dc 17:37 18.november 2013.

    Pa še priimka ne bo rabil menjat. Samo č bo spremenil v ć.

  • MZupan 11:23 18.november 2013.

    A ni tale gospodič bil pravnomočno obsojen (čeprav ima vikend zapor), kako je s tem, da lahko tak gre potem ven z države.. No, lahko, ko odsluži kazen, še prej pa poravna kar je dolžen tej državi, v kateri je bil obsojen.