Pred nami so trije suhi dnevi

Foto: Žurnal24 Prve padavine lahko pričakujemo v petek popoldne. (Foto: Nik Rovan)
Pred nami so trije suhi dnevi, ki so idealni za odpravljanje posledic poplav. Na območjih, ki bodo konec tedna še poplavljena, lahko konec tedna pričakujemo nove nevšečnosti.
Oglej si celoten članek

"Pred nami so še trije celi suhi dnevi, prve padavine pričakujemo šele v petek popoldne, ko nas bo od zahoda dosegel vpliv nove vremenske motnje," je povedal Brane Gregorčič iz Agencije za okolje in prostor. "Za zdaj kaže, da bo motnja zmerne intenzitete, deževalo bo predvsem v noči s petka na soboto, ko bodo padavine zajele vso Slovenijo."

Problem, ki se ob tem pojavlja, je po besedah Gregorčiča ta, da fronta ne bo prišla na normalne razmere. "Tam, kjer bodo še modra poplavljena območja v drugi polovici tedna, bo ta predvidena, ne sicer velika, količina padavin verjetno povzročala nevšečnosti in v najboljšem primeru zavrla upadanje gladine vode na različnih kraških poljih in barjih," je pojasnil Gregorčič in poudaril, da bo do petka popoldne vreme idealno za odpravo posledic poplav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.