Slovenija
18 ogledov

Pred nami so trije suhi dnevi

Prve padavine lahko pričakujemo v petek popoldne. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Pred nami so trije suhi dnevi, ki so idealni za odpravljanje posledic poplav. Na območjih, ki bodo konec tedna še poplavljena, lahko konec tedna pričakujemo nove nevšečnosti.

"Pred nami so še trije celi suhi dnevi, prve padavine pričakujemo šele v petek popoldne, ko nas bo od zahoda dosegel vpliv nove vremenske motnje," je povedal Brane Gregorčič iz Agencije za okolje in prostor. "Za zdaj kaže, da bo motnja zmerne intenzitete, deževalo bo predvsem v noči s petka na soboto, ko bodo padavine zajele vso Slovenijo."

Problem, ki se ob tem pojavlja, je po besedah Gregorčiča ta, da fronta ne bo prišla na normalne razmere. "Tam, kjer bodo še modra poplavljena območja v drugi polovici tedna, bo ta predvidena, ne sicer velika, količina padavin verjetno povzročala nevšečnosti in v najboljšem primeru zavrla upadanje gladine vode na različnih kraških poljih in barjih," je pojasnil Gregorčič in poudaril, da bo do petka popoldne vreme idealno za odpravo posledic poplav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.