Pred nami spet več sonca

Foto: Žurnal24 Obdobje ploh in neviht je, z izjemo goratih predelov, za nekaj časa minilo. (F
V prihodnjih dneh manj spremenljivo vreme, saj je četrtek po napovedih zadnji dan v nizu nestabilnih dni s pogostimi plohami in nevihtami, ki smo jim bili priča minule dni. Ogreva se tudi morje.
Oglej si celoten članek

"Že jutri pričakujemo več sonca in le izjemoma kakšno ploho. Več ploh bo spet v soboto popoldne v goratem svetu, v prihodnjem tednu pa bodo nevihte in plohe res bolj izjema," je za zurnal24.si povedal Brane Gregorčič, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje. Dodal je še, da bo prihodnji teden spet topleje, grelo nas bo do 30 stopinj Celzija.  

Obisk gora. Gregorčič svetuje, naj se v tem letnem času ljudje v hribe odpravijo zgodaj zjutraj in spremljajo vremenske napovedi. "Tudi v juniju se bo zagotovo našel kakšen lep dan za obisk gora, ni pa vsak dan primeren."

Planinci junija v hribih previdno
Gregorčič je opozoril, da mesec junij ni najbolj idealen mesec za obisk hribov, saj se v tem času v gorah pogosto pojavlja kopasta oblačnost, prav junija pa so najpogostejše tudi plohe in nevihte. Čeprav se je planinska sezona šele začela, za obisk gora Gregorčič bolj svetuje obdobje poznega poletja. "Takrat je sonce malo manj močno, malo nižje nad obzorjem, plohe in nevihte pa se ne pojavljajo več tako pogosto."

Prihajajo kopalni dnevi
V prihodnjih dneh bi se že lahko okopali tudi v morju, saj se bo po napovedih njegova temperatura, ki je trenutno od 19 do 21 stopinj Celzija, počasi še dvigovala. "Morje se bo postopno ogrevalo tudi prihodnji teden, saj ne pričakujemo močnejše burje," je še dejal Gregorčič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.