Slovenija
18 ogledov

Pred nami spet več sonca

Obdobje ploh in neviht je, z izjemo goratih predelov, za nekaj časa minilo. 
(F Žurnal24 main
V prihodnjih dneh manj spremenljivo vreme, saj je četrtek po napovedih zadnji dan v nizu nestabilnih dni s pogostimi plohami in nevihtami, ki smo jim bili priča minule dni. Ogreva se tudi morje.

"Že jutri pričakujemo več sonca in le izjemoma kakšno ploho. Več ploh bo spet v soboto popoldne v goratem svetu, v prihodnjem tednu pa bodo nevihte in plohe res bolj izjema," je za zurnal24.si povedal Brane Gregorčič, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje. Dodal je še, da bo prihodnji teden spet topleje, grelo nas bo do 30 stopinj Celzija.  

Obisk gora. Gregorčič svetuje, naj se v tem letnem času ljudje v hribe odpravijo zgodaj zjutraj in spremljajo vremenske napovedi. "Tudi v juniju se bo zagotovo našel kakšen lep dan za obisk gora, ni pa vsak dan primeren."

Planinci junija v hribih previdno
Gregorčič je opozoril, da mesec junij ni najbolj idealen mesec za obisk hribov, saj se v tem času v gorah pogosto pojavlja kopasta oblačnost, prav junija pa so najpogostejše tudi plohe in nevihte. Čeprav se je planinska sezona šele začela, za obisk gora Gregorčič bolj svetuje obdobje poznega poletja. "Takrat je sonce malo manj močno, malo nižje nad obzorjem, plohe in nevihte pa se ne pojavljajo več tako pogosto."

Prihajajo kopalni dnevi
V prihodnjih dneh bi se že lahko okopali tudi v morju, saj se bo po napovedih njegova temperatura, ki je trenutno od 19 do 21 stopinj Celzija, počasi še dvigovala. "Morje se bo postopno ogrevalo tudi prihodnji teden, saj ne pričakujemo močnejše burje," je še dejal Gregorčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.