Pred nami vremensko zanimiv teden

Foto: Profimedia
Največje vremensko presenečenje nas čaka v petek.
Oglej si celoten članek

Pred nami je sončen in topel teden, saj se bo nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega pritiska. Dnevne temperature bodo v ponedeljek med 25 in 28 stopinjami Celzija, na Primorskem okrog 30 stopinj. V četrtek pa se bodo najvišje temperature tudi drugje po državi dvignile na vrednosti od 28 do 32 stopinj Celzija, napovedujejo pri vremenskem portalu Neurje.si. Na Goriškem bo lahko tudi do 34 stopinj Celzija. 

Dolgoročna napoved Accuweather napoveduje: Pripravite se na sušo in uničujoča neurja

V noči s četrtka na petek pa se nam obeta sprememba. Od severa se bo namreč proti Alpam začela spuščati izrazita hladna fronta. "Fronta bo nad večji del srednje Evrope prinesla izrazito ohladitev, pred tem pa se bodo ponekod na širšem območju Alp pojavljala krajevna neurja. V četrtek bodo le ta prisotna ponekod severno od Alp, v petek pa bi lahko pred prehodom fronte, ob časovno ugodni postavitvi, močnejše nevihte nastale tudi pri nas," napovedujejo pri Neurje.si. "Temperature bodo ob prehodu fronte v petek hitro padale, zapihali bodo vetrovi severnih smeri. V soboto in nedeljo bo glede na zadnje izračune meteoroloških modelov, spremenljivo oblačno in razmeroma sveže. Možne bodo še posamezne plohe."

Vas bega razlika? Naši vremenarji pojasnili, zakaj tako napovejo

Agencija RS za okolje napoveduje, da bi se krajevne nevihte, ki bodo nastajale v petek popoldne, lahko nadaljevale tudi v noč na soboto. "V soboto bo hladneje, verjetno bo še spremenljivo z občasnimi krajevnimi padavinami," so zapisali med obeti za obdobje od pet do deset dni.

Foto: PrtScr Arso vremenska napoved

Natančnejši čas prihoda hladne fronte je zaradi oddaljenosti do dogodka še težko napovedati, kot tudi količino padavin. 

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:38 18. Junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.