Pred neurjem se je k gasilcem umaknilo dvesto tabornikov

Foto: Saša Despot Podrto drevo.
Zaradi neurja so imeli gasilci ponoči polne roke dela, največ s podrtimi drevesi, ki so zapirala ceste.
Oglej si celoten članek

Klici na pomoč so se začeli že okrog pol devetih, na Koroškem in Celjskem. V Dravogradu je voda zalivala hiše, v Velenju pa so odstranili podrto drevo iz cestišča, preprečili nadaljnje vdiranje vode v stanovanje, prekrili streho poslovnega objekta ter posesali vodo iz njega, zavarovali poplavljen podvoz in odmašili odtočne jaške.

Pri gasilcih vedrilo skoraj 200 tabornikov

"Gasilci PGD Vinska gora so zaradi neurja v gasilskem domu začasno namestili 102 tabornika, gasilci PGD Šentilj pri Velenju pa prav tako v svojem gasilskem domu 90 tabornikov," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

"Nikogar ni bilo treba reševati, naši taborniki so imeli postavljene šotore, so pa izkoristili poznanstva in prenočili v gasilskem domu, da niso imeli mokrih spalnih vreč," je pojasnil Miha Maček iz Zveze tabornikov Slovenije. 

V Dobrni pri zdravilišču se je podrlo pet dreves, še tri pa so morali gasilci odstraniti s ceste. V Celju je neurje divjalo kakšne pol ure kasneje, veter je razkril več streh, v Prekorju pa podrl drog javne razsvetljave.

Podrta drevesa so s cest odstravnjevali v Konjiški vasi v občini Slovenske Konjice, v Mali Pirešici v občini Žalec, dve sta padli na cesto Socka–Vitanje. Voda je poplavila tudi proizvodne prostore podjetja Unior v Slovenskih konjicah.

Nekaj pred deseto je neurje divjalo nad občino Kamnik, gasilci so se spopadali z meteorno vodo, na glavno cesto v Soteski pa se je podrlo drevo, ki je polovično zaprlo cesto.

Ob 22.04 so v Podlogu v Savinjski dolini, občina Žalec, zaradi udara strele zagorele deske na podstrešju gospodarskega poslopja. Slabih petnajst mint kasneje je v Višnji Gori strela udarila v drog električne napeljave, a do požara ni prišlo.

Drevesa so se na cesto podrla še na Ponkvici v občini Šentjur, v Zavrhu pri Galiciji v občini Žalec, v Kasazah v občini Žalec, v Trojnem v občini Laško, drevo so morali odstraniti tudi s ceste Ježce–Mišji Dol v občini Šmartno pri Litiji.

Veter je svojo moč pokazal tudi v občini Brežice, kjer se je ob 22.40 na cesto Kapele–Rakovec podrlo več dreves, več dreves je padlo tudi na cesto Vače–Slivna, občina Litija. Drevesa so odstranjevali tudi s ceste Gradac–Semič pri naselju Stranska vas ter v naselju Češnjice, občina Ivančna Gorica ter na cesti Metlika–Krvavčji Vrh.

Nekaj posledic neurja se je pokazalo šele zjutraj.

Tako se je ob pol petih 4.32 se je na Konjiški cesti v Vitanju drevo podrlo na električne vodnike. Na Trnjavi, občina Lukovica, podrto drevo oviralo dostop do stanovanjske hiše, ob petih so na cesti Ambrus–Brezovi Dol v občini Ivančna Gorica gasilci s pomočjo traktorja odstranili tri podrta drevesa, ob 6.23 so na cesti Osredke–Vinje, občina Dol pri Ljubljani, delavci CP Kranj odstranili podrto drevo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:34 3. Avgust 2017.

    Kaj bi mi brez gasilcev ? Spomnite se jih ko bodo zahtevali višje plače .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.