Pred policijo so se zaklenili

Foto: Žurnal24 3010_policija
Beg pred ljutomerskima policistoma. Moški se je pred možmi postave zatekel k bratu. Na koncu policista ovadila oba.
Oglej si celoten članek

Patrulja postaje iz Ljutomera, v kateri sta bila policist in policistka, je v nedeljo opravljala  nadzor cestnega prometa v naselju Moravci v Slovenskih goricah.

Nekaj po deveti uri zvečer sta z rdečo lučjo zaustavljala voznika osebnega avtomobila. Voznik znaka policistov ni upošteval, pač pa je avtomobil približno 20 metrov pred policijsko patruljo zaustavil in nato zapeljal vzvratno v nepregledni ovinek. Po približno 60 metrih vzvratne vožnje je izstopil iz avtomobila in se napotil v smeri ene od hiš.

Policista sta pobeglemu vozniku sledila. Dohitela sta ga pred dvoriščem hiše, kjer sta ga seznanila s kršitvijo in od njega zahtevala dokumente.

Pred policistoma so se zaklenili
Voznik ju ni upošteval in se je mimo policistov napotil na dvorišče. V postopek sta se vpletla še moški in ženska, ki sta bila tedaj pred hišo, in preprečila izvedbo uradnega dejanja. Vsi trije so stekli v hišo in zaklenili vrata. V hiši so ugasnili vse luči, na ukaze policistov, naj odprejo in omogočijo izvršitev uradne naloge policije, pa se niso odzivali.

Z naknadnim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osebni avtomobil vozil 63-letni voznik, ki živi v okolici Juršincev, v hiši, v katero so se zatekli, pa živi njegov brat. Zoper pobeglega voznika bodo policisti ukrepali zaradi kršitve določil iz zakona o varnosti cestnega prometa in kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.  

Zoper 72-letnega osumljenca, ki je preprečil izvršitev uradnega dejanja, bo podana kazenska ovadba  zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, ukrepali pa bodo tudi zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.