Slovenija
19 ogledov

Pred policijo so se zaklenili

3010_policija Žurnal24 main
Beg pred ljutomerskima policistoma. Moški se je pred možmi postave zatekel k bratu. Na koncu policista ovadila oba.

Patrulja postaje iz Ljutomera, v kateri sta bila policist in policistka, je v nedeljo opravljala  nadzor cestnega prometa v naselju Moravci v Slovenskih goricah.

Nekaj po deveti uri zvečer sta z rdečo lučjo zaustavljala voznika osebnega avtomobila. Voznik znaka policistov ni upošteval, pač pa je avtomobil približno 20 metrov pred policijsko patruljo zaustavil in nato zapeljal vzvratno v nepregledni ovinek. Po približno 60 metrih vzvratne vožnje je izstopil iz avtomobila in se napotil v smeri ene od hiš.

Policista sta pobeglemu vozniku sledila. Dohitela sta ga pred dvoriščem hiše, kjer sta ga seznanila s kršitvijo in od njega zahtevala dokumente.

Pred policistoma so se zaklenili
Voznik ju ni upošteval in se je mimo policistov napotil na dvorišče. V postopek sta se vpletla še moški in ženska, ki sta bila tedaj pred hišo, in preprečila izvedbo uradnega dejanja. Vsi trije so stekli v hišo in zaklenili vrata. V hiši so ugasnili vse luči, na ukaze policistov, naj odprejo in omogočijo izvršitev uradne naloge policije, pa se niso odzivali.

Z naknadnim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osebni avtomobil vozil 63-letni voznik, ki živi v okolici Juršincev, v hiši, v katero so se zatekli, pa živi njegov brat. Zoper pobeglega voznika bodo policisti ukrepali zaradi kršitve določil iz zakona o varnosti cestnega prometa in kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.  

Zoper 72-letnega osumljenca, ki je preprečil izvršitev uradnega dejanja, bo podana kazenska ovadba  zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, ukrepali pa bodo tudi zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.