Pred sedežem slovenske vlade plapola izraelska zastava

Foto: Twitter Izraelska zastava pred sedežem vlade Foto: Twitter Izraelska zastava pred sedežem vlade Foto: Twitter Izraelska zastava pred sedežem vlade Foto: Twitter Izraelska zastava pred sedežem vlade Foto: Epa Janez Janša in Benjamin Netanyahu Foto: Epa Janez Janša in Benjamin Netanyahu Foto: Epa Janez Janša in Benjamin Netanyahu
Janševa podpora Netanyahuju.
Oglej si celoten članek

V Izraelu se nadaljuje obstreljevanje med izraelsko vojsko in palestinskimi gibanji z območja Gaze. V zadnjem tednu je umrlo že najmanj 100 ljudi. Izraelska vojska je v noči na petek v Gazo usmerila na desetine zračnih napadov, Palestinci so pobegnili iz svojih domov v zasilna zaklonišča. 

Nemiri med Arabci in Judi so v zadnjih dneh izbruhnili tudi na ulicah Jeruzalema. 

Svet ''Razmere se zaostrujejo v smeri popolne vojne''

Medtem je predsednik vlade Janez Janša že večkrat javno podprl Izrael in predsednika vlade Benjamina Netanyahuja in Hamas označil za teroristično organizacijo. Ker so v stranki Levica zapisali, da Slovenija Palestincem odreka osnovno človeško dostojanstvo, jih je označil za antisemite, ki so se ponovno poklonili "ideologiji, ki je pripeljala do koncentracijskih taborišč in genocidov".

Očitno pa šel Janša še korak dlje v podpori Izraelu, saj je pred sedežem vlade zdaj izobešena izraelska zastava v znak solidarnosti, je zapisal.

Predsednik slovenske vlade je sicer konec leta 2020 Izrael obiskal in s tem po navedbah njegovega kabineta potrdil dobre in prijateljske odnose med državama. Fotografije obiska v galeriji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 08:46 16. Maj 2021.

    Levaki si izmisliljo, kdo da nima pravice živeti. In karkoli napadeni naredijo v svojo obrambo, LEVAKI TULIJO, DA SO FAŠISTI …

  • 13:41 15. Maj 2021.

    Izrael goji revanšizem, deluje pa v stilu fašizma. Tukaj naš Ivek išče stične točke. Simili, similis gaudet.

  • 23:11 14. Maj 2021.

    Žal Dolfe ni zaključil kar je začel. Že takrat so žideki delali sranje pa sedaj delajo ponovno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.