Slovenija
1872 ogledov

Pred sedežem slovenske vlade plapola izraelska zastava

Izraelska zastava pred sedežem vlade
1/7
Twitter
Janševa podpora Netanyahuju.

V Izraelu se nadaljuje obstreljevanje med izraelsko vojsko in palestinskimi gibanji z območja Gaze. V zadnjem tednu je umrlo že najmanj 100 ljudi. Izraelska vojska je v noči na petek v Gazo usmerila na desetine zračnih napadov, Palestinci so pobegnili iz svojih domov v zasilna zaklonišča. 

Nemiri med Arabci in Judi so v zadnjih dneh izbruhnili tudi na ulicah Jeruzalema. 

spopadi Izrael-Hamas Svet ''Razmere se zaostrujejo v smeri popolne vojne''

Medtem je predsednik vlade Janez Janša že večkrat javno podprl Izrael in predsednika vlade Benjamina Netanyahuja in Hamas označil za teroristično organizacijo. Ker so v stranki Levica zapisali, da Slovenija Palestincem odreka osnovno človeško dostojanstvo, jih je označil za antisemite, ki so se ponovno poklonili "ideologiji, ki je pripeljala do koncentracijskih taborišč in genocidov".

Očitno pa šel Janša še korak dlje v podpori Izraelu, saj je pred sedežem vlade zdaj izobešena izraelska zastava v znak solidarnosti, je zapisal.

Predsednik slovenske vlade je sicer konec leta 2020 Izrael obiskal in s tem po navedbah njegovega kabineta potrdil dobre in prijateljske odnose med državama. Fotografije obiska v galeriji.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 28
  • mina6 08:46 16.maj 2021.

    Levaki si izmisliljo, kdo da nima pravice živeti. In karkoli napadeni naredijo v svojo obrambo, LEVAKI TULIJO, DA SO FAŠISTI IN TERORISTI!!!!

  • Ender3 13:41 15.maj 2021.

    Izrael goji revanšizem, deluje pa v stilu fašizma. Tukaj naš Ivek išče stične točke. Simili, similis gaudet.

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 23:11 14.maj 2021.

    Žal Dolfe ni zaključil kar je začel. Že takrat so žideki delali sranje pa sedaj delajo ponovno.

Sorodne novice