Predalič razrešen zaradi dvomljivih okoliščin imenovanja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
MNZ: Predalič je bil razrešen, ker je bil imenovan v sumljivih okoliščinah in zaradi zagotovitve "politično nevtralnega" ozračja na upravni enoti.
Oglej si celoten članek

Nekdanjega generalnega sekretarja vlade Janeza Janše Boža Predaliča je ministrstvo za notranje zadeve razrešilo z mesta načelnika grosupeljske upravne enote še isti dan, ko je nastopil funkcijo.

Ministrstvo za notranje zadeve je zdaj pojasnilo, da bodo postopek izbire načelnih ponovili zaradi zagotavljanja "profesionalnega, politično nevtralnega, prijaznega in učinkovitega delovanja upravne enote".

Osebna zamera in lustracija

Kot drugi razlog pa navajajo okoliščine, v katerih je bil Predalič imenovan. "Načelnik je bil imenovan več kot tri mesece pred iztekom mandata prejšnje načelnice, imenovanje je bilo opravljeno tik pred prenehanjem mandata vlade, roki za prijavo so bili skrajšani," so zapisali na ministrstvu.

Razrešeni Predalič je danes zagotovil, da je bil postopek imenovanja zakonit. Nekdanji minister Zvone Černač pa je prepričan, da je notranji minister Gregor Virant Predaliča razrešil zaradi osebnih razlogov in da gre za lustracijo: "Priče smo rasistični politiki, ki želi iz javnih zadev odstraniti tiste, ki razmišljajo drugače."





Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 01:16 4. Julij 2013.

    Na zahec, pardon zares ste pozabili?Kaj pa kek, naj postavijo njega.?

  • 01:15 4. Julij 2013.

    A še zahaja v tisti kokal v Črnučah, kjer se zbirajo homoseksualci?

  • 01:13 4. Julij 2013.

    Za vas pa je podpora pritlikavemu stvorizmu (50 stotinov), ata-pampersizmu, plagiatorizmu, balkanizmu, bulmastifizmu, ićizmu in kar je še ostalih umobolov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.