Predkupna pravica za obstoječe

Foto: Žurnal24 Leta 2007 smo Slovenci množično kupovali delnice NKBM. Marsikateremu malemu deln
Delnice NKBM bodo prihodnje leto kotirale tudi na varšavski borzi. To je upravi naložil nadzorni svet banke.
Oglej si celoten članek

Iz NKBM so za zurnal24.si odgovorili, da bodo imeli obstoječi lastniki, med njimi tudi okoli 100.000 malih delničarjev, v procesu dokapitalizacije predkupno pravico.

Za varšovsko borzo so se po njihovih besedah odločili zaradi večje dostopnosti do novega kapitala, dostopa do poljskih institucionalnih investitorjev ter visoke likvidnosti trga in delnic.

"Varšavska borza je po naši oceni ena izmed zanimivejših za vzporedno kotiranje delnic Nove KBM. Po tržni kapitalizaciji je največja v regiji srednje in vzhodne Evrope. Posebej je zanimiva tudi zaradi poljskih institucionalnih investitorjev, ki pa so z zakonodajo omejeni na Varšavsko borzo. Predvsem so zanimivi pokojninski skladi, ki morajo zaradi zakonodaje investirati predvsem na domači borzi," pravijo na NKBM.

Povečanje temeljenega kapitala
Nadzorniki so upravi tudi naložili, naj izvede vse potrebne postopke za zagotovitev povečanja temeljnega kapitala.

Odločitev v drugi največji slovenski banki utemeljujejo z zagotovitvijo povečanja temeljnega kapitala, kar bo omogočilo "kreditiranja gospodarstva, konsolidacijo skupine NKBM in nadaljnje uspešno zasledovanje ambiciozne poslovne strategije".

Povečanje kapitala je skladno tudi z zahtevami Banke Slovenije po okrepitvi temeljnega kapitala poslovnih bank. Obstoječi lastniki NKBM bodo imeli v procesu dokapitalizacije predkupno pravico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.